Avukat Recep ÜNAL ve Avukat Mustafa KOÇAK Halı Saha Turnuvası Son Buldu.

Bir çok yıldız futbolcuyu bir araya getiren, kıyasıya mücadeleye sahne olan Tokat Barosu “Avukat Recep ÜNAL ve Avukat Mustafa KOÇAK Halı Saha Futbol Turnuvası” Lawyerpool-Bam Bam Spor maçıyla son buldu.

Turnuvanın başından sonuna kadar muhteşem bir futbol sergileyen iki takımın mücadelesinde maçı 2-1 skorla kazanan Lawyerpool şampiyon oldu. Çok keyifli ve çekişmeli bir final müsabakası gerçekleşti.

Turnuvanın gol kralı 14 golle Lawyerpool’dan Av.Stj.Salih ÇOLAK oldu.

Final maçından sonra kupa seremonisi düzenlendi.Baro Başkanımız Av.Melih YARDIMCI ve Önceki dönem Baro Başkanımız Av.Faruk BOSTANCI’nın kupaları takdim ettiği törende, Turnuvayı üçüncü bitiren Adalet GÜCÜ’nün kupasını kaptanları Oğuzhan ÖZDİL aldı. İkinci olan Bam Bam Spor’un kupasını  Savcı Cem ZAMİR  kaldırdı. Şampiyon Lawyerpool’un kupası ise kaptanları Av.Erkan PARAY ve Av.Onur ORUÇ’un ellerinde havalandı.Bu sene ilk defa verilen En Centilmen Takım ödülü ise yakın zamanda kaybettiğimiz Av.Erkan PARAY’ın değerli babası Ahmet PARAY adına verildi.Ödülü kazanan Werder Weremen takımı kaptanı Av Çetin ÇATAK’a takdimi Av. Erkan PARAY gerçekleştirdi.

LAWYERPOOL 2-1 BAM BAM SPOR

Turnuva başından beri taraflı,tarafsız herkesin favori gösterdiği iki takımın finali tek kelime ile muhteşem oldu.Yerli basının rağbet etmediği,yabancı basının,yabancı kaldığı finali izlemeyenler çok şey kaçırdı.İzleyenler ise ilerde torunlarına anlatabilecekleri güzel bir hikaye sahibi oldu.

Maça iki takımda final olması nedeniyle dengeli başladı.İlk yarıda yoğun bir orta saha mücadelesi vardı.Ara sıra sertliğin olması finalin ve kazanma arzusunun verdiği adrenalinden kaynaklanıyordu.Hakem de bu duruma göz yumdu.Bir ara Bam Bam Spor Adına Duran KAYA,Lawyerpool adına Mücahit ÖZDEMİR futbolla,Kick Boks’u karıştırınca rakiplerinde baya bir kalıcı hasar bıraktılar.Hakemin İtalyan liginden gelmesi ve bu durumlara alışık olması,kırmızı kart almamalarındaki en büyük nedendi.Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ilk yarının ortalarına doğru bir korner sonrası oluşan karambolde ileri çıkan Savcı Cem ZAMİR fırsatçılığı ile topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.Lawyerpool golden sonra bir ara bocalasa da sert yetenekleri Mücahit ÖZDEMİR’in Savcı Doğan YILDIRIM’ı tel kenarında sakatlaması oyunun seyrini değiştirmeye başladı.Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Mücahit ÖZDEMİR kasten yaralamadan hakkında yakalama kararı çıkma riski altında bulunduğunu ve botlarla Yunanistan’a kaçacağını duyurdu.Sakatlanmasına rağmen Savcı Doğan YILDIRIM ilk yarının sonuna kadar mükemmel mücadele ederek Lawyerpool defansını baya yordu.Maç Bam Bam Sporun üstünlüğü ile devam ederken Lawyerpool’un kazandığı kornerde Av.Erkan PARAY’ın muhteşem asistinde gökyüzüne yükselen Av.Onur ORUÇ vurduğu kafayla topu doksana taktı ve ilk yarı karşılıklı gollerle berabere sonuçlandı.

İkinci yarıda tüm tıbbi müdahalelere rağmen oyuna devam edemeyen Savcı Doğan YILDIRIM’ın  yerine defansa Mikail AYDIN’ın girmesi Bam Bam Spor’un dizilişini ve oyunun seyrini değiştirdi.Defansta baskı yemeyen Lawyerpool oyuncularının topu daha rahat ileriye aktarması sonucunda bolca pozisyon doğmasına yol açtı.Bu pozisyonlarda kaleci Haki YILDIRIM kalesinde devleşerek Lawyerpool’a  abim yoksa ben varım dedi.Tek santrafor kalan Hakim-Savcı Stajyeri Selami MELEK  takımı adına adeta ilerde tek başına mücadele etti.Bir çok pozisyonda sert defans oyuncularıyla karşılaşan oyuncu,çektiği şutlarda da Finalin iyilerinden kaleci Av.Eren GÜNEŞ’i geçemedi.Av.Emre DEMİREL,Savcı Cem ZAMİR,Mikail AYDIN ve Ahmet Hünkar KART ile 4 lü defans yapan Bam Bam Spor,Duran KAYA’yı da ön liberodan fazla ileri çıkarmayarak kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı.Maç uzatmaya gidecek diye sevinen yayıncı kuruluş ile Bam Bam Spor oyuncu ve taraftarları,Hakemin 1 dakika uzatma işareti vermesinden yaklaşık 50 saniye sonra,Av.Onur ORUÇ’un uzun topuna Gol Kralı Av.Stj.Salih ÇOLAK’ın dokunuşu ile topu ağlarında görerek adeta yıkıldılar.Bu golden sonra santra yapılmadı ve hakemin son düdüğü çalması sonucu maçı ve şampiyonluğu kazanan Lawyerpool oldu.Bu muhteşem Final için iki takıma da şükran borçluyuz.

Adını 25 yıldır şampiyon olamayan İngiltere Premier Lig Ekibi Liverpool’dan alan Lawyerpool’un daha kurulduğu ilk yılında şampiyon olması , kop tribününde bulunan taraftarlarının ikametgahlarını Tokat’a aldırmalarına neden olmaya başladı.Tokat’taki yeni seçilen muhtarların bu durumdan şikayetçi oldukları açıklamalar yerel medyada yer aldı.Anlaşılan bundan sonraki turnuvalarda “You’ll Never Walk Alone”şarkısını Tokat Oyun havalarıyla remix yapmamız gerekecek.Takımın Ana Sponsoru Tokat Arabuluculuk merkezi yaz transfer döneminde bu başarı için binlerce baro pulunu feda ederek,Horun Paulo’dan Salih ÇOLAK,Emirseyit City’den Anıl Can KAYI, Madas Juniors’tan Eren GÜNEŞ ,Çilhane Saint-Germain’den Onur ORUÇ,Çay United’dan Mücahit ÖZDEMİR,Sulusaray Palace’dan Seyit Ömer AYDIN,Turhal Tel Aviv’den Erkan PARAY ile Bozçalı Guoan’dan İsmet İLTER ve Burak Furkan UÇAR’ı  transfer etmişti.Yetmedi antrenör olarak daha önce  Borussia Behzat takımını çalıştıran Jurgen Kloop lakaplı Avukat Engin BENEKLİOĞLU’nu takımın başına getirdiler.Ve bu operasyon daha ilk yılında meyvesini verdi.

Önümüzde ki sene düzenlenecek turnuva için şimdiden takımların transfer çalışmalarına başladığı yönündeki haberleri ,Baro Tv den yayınlanacak olan Transfer Raporu programından ve spor gazeteleri Barotik ile Baromaç’tan takip edebilirsiniz.

Turnuvaya katılan bütün takımlara yaptıkları mücadele ve katkılarından dolayı Tokat Baro Başkanlığı adına teşekkür ediyoruz.

07.04.2019 17:55:00