KAMU AVUKATLARININ MALİ VE ÖZLÜK HAKLARI

HAKKINDA

Son dönem yargı alanında yapılan reformlar ve 657 sayılı Kanun kapsamında yürürlüğe giren 659 ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile yapılan düzenlemeler ile gündeme alınması planlanan yeni yargı reformu paketinde;

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan Kamu Avukatlarının, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunun ivedilikle gündeme alınması, Devlet adına yürütülen davalarda uyuşmazlıkların sona erdirilmesi hususundaki görevlerini meslek onuruna, ilke ve prensiplerine uygun olarak özveri ile yerine getiren meslektaşlarımızın, görevlerini etkin biçimde yerine getirmeleri için TBMM’ye sunulan tasarı ve tekliflerin yasalaşması, toplumsal alanda kariyer bir meslek olduğuna şüphe edilmeyen Avukatlık mesleğinin 657 sayılı Kanun kapsamında da kariyer meslek olarak yürütüldüğünün unutulmadan, sorunlarının en kısa zamanda çözülmesi için, üzerine sorumluluk düşen her kişi ve kurumun destek olmasını rica ediyoruz.

TOKAT BARO BAŞKANLIĞI
17.02.2012 07:23:00