Tokat Barosu Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası 3. Hafta Sonuçları.
13.03.2022 16:40:42
   3.HAFTA SONUÇLARI
BAROSENAL  8-5  TURHAL ADLİYE
BORDO BAROLULAR 8 -1 ESCOBARO
UNIVER CİTY   0 - 9  TURHAL AVUKAT (HÜKMEN)
ERBAA NEW YORK HAV HAVS  6-0   EREKSPOR

BAROSENAL  8-5  TURHAL ADLİYE
                Maça geçmeden önce değinmemiz gereken bir konu var. Öngörü kelimesinin tanımı bu paragrafın içinde gizli. Baromuz Spor ve Sosyal Faaliyetler Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Emre DEMİREL’ den bahsedeceğiz.Turnuva öncesi  Meteorolojiden hava tahmin raporlarını alan Sayın DEMİREL, sıfırın altında soğuk havada turnuvanın oynanmasına karar vererek, maçı izlemeye gelen taraftarların tribünde ısınmak için birbirlerine yanaşmak zorunda kalacağını öngörmüş ve bu sayede bir çok küsün barışmak zorunda kalmasına vesile olmuşlardır. Kendilerini Dünya Barışına verdikleri katkı nedeni ile Baro Nobel Barış Ödülüne aday gösteriyor, eli değmişken Rusya – Ukrayna savaşına da bir hal çare bulmasını umuyoruz.(?)

A Grubunun son hafta mücadelesinde grupta iddası kalmayan iki takım karşı karşıya geldi. Maç zevksiz ve hareketsiz geçer diyen herkes yanıldı. Malesef maçta kan bile döküldü. Maçın başında bu sezon şikayet ettiğimiz bir husus yine tekrarlandı. Turhal Adliye maça 2-0 önde başladı fakat goller rakip oyuncuların ayağından geldi. Yasadışı bahsin olumsuz örneklerinde bu defa Av. Murat ÜNAL ve Av. Hüseyin Batuhan DİNÇ vardı. Maçın başında kendi kalelerine gol atan iki oyuncu vurgunu yaptı. Takım arkadaşlarından tepki alan oyuncular 3. Golü atmaktan vazgeçtiler. Av. Murat ÜNAL tecrübesi ile kendi golünün yanlışlıkla olduğunu göstermeyi başarsa da, Av. Hüseyin BATUHAN DİNÇ adeta göbeği ile golü atarak ,milyonların gözünün içine soka soka illegal bir hareket yaptı.Bakalım iki oyuncu Turnuva sonrasında Baromuz Disiplin Kuruluna sevk edilecekler mi ? Onlar kendilerini düşünürken takımların da bir kahraman filizlendi. Kendisine artık Ulubatlı diye hitap edeceğimiz Av. Abdullah ŞAKAR. Kendi takımının ve rakibin bir çok atağına karşı koymaya çalışan yıldız bir pozisyonda kendini feda ederek,  100 km hızla gelen topu burnu ile kurtardı. Bu pozisyon sonrasında kanlar içinde kalan kaleciye Baromuz sağlık ekipleri bir şişe su ile müdahale ederek olası bir kan kaybı sonrası travmayı önlediler. Bütün forması kanlar içinde kalan kaleci yine de sahayı terk etmeyince Tribünler “ Ulubatlı Abdullah “ tezehüratları ile yankılandı. Av. Abdullah ŞAKAR’ın bu mücadelesini gören Barosenal oyuncularından Av. Hasan EKREM GÜNGÖR ve Av. Stj. Osman DİRİL durumu beraberliğe getirdiler. O ara Av. Çetin ÇATAK’ın klas bir şutu da direkte patladı.
               Fakat Av. Nurullah ÇELİK daha henüz sahne almamıştı. Defansta oynayan oyuncu kanlar içinde kalan Av. Abdullah ŞAKAR’ı görünce kendini ileri attı ve adeta rakiplerini eze eze 3.golü atarak, golü kendisine hediye etti ve sahalarda görmek  ve duymak istemediğimiz bir kötü espri yaparak “ kanın yerde kalmadı abi “ dedi.
                İkinci yarı Av. Çetin ÇATAK kendisini oyundan alarak takımına büyük bir hizmet etti. İlk yarı sahada gezinen oyuncunun yerine Av. Mustafa SAY ve Av. Hasan Ekrem GÜNGÖR’ün yerine , Av. Alperen ARDAHANLI dahil oldu.İkinci yarı Turhal Adliye Samet YILMAZ’ın etkili hücumları ile iki gol bulsa da karşılarında gözünü kan bürümüş Av. Nurullah ÇELİK’i , Av. Stj Osman DİRİL’i ve defansı toparlayan Av. Mustafa SAY’ı buldular. Turhal Adliye adına orta saha ve defans bölgesinde Mehmet KARAKÜTÜK baya efor sarf etse de en sonun da oda oyundan düşmek durumunda kaldı. Turhal Adliyeyi tamamen oyundan düşüren gol ise günün kahramanı Av. Abdullah ŞAKAR’ın kendi kalesinden rakip kaleye attığı gol oldu. Rıza ÖZALAN takımı adına kanatta bir şeyler yapmak istese de takım arkadaşlarından yeterli desteği alamayınca kanadı kırıldı. Yine de bir gol atmayı başaran oyuncu göze çarpan isimlerdendi. Av. Alperen ARDAHANLI ‘da maça renk katan bir diğer isimdi. Özellikle bir pozisyonda yaptığı şık top kontrolünü kimse anlayamadı. İngiliz Fizikçi Stephen Hawking ‘in ömrü vefa etse idi, bu görüntüyü kendisine yollayıp izah etmesini talep edebilirdik. Maalesef bu olayda bulunduğumuz yüzyılda çözümlenememiş olağandışı aksiyonlar arasında yerini aldı. Varlıkları ile Turnuvaya renk Olağandışılık katan iki takımın mücadelesi Barosenal’in 8-5 üstünlüğü ile sona erdi.

Goller:  Av. Stj. Osman DİRİL(3) Av. Nurullah ÇELİK (3) Av. Abdullah ŞAKAR(1) Av. H.Ekrem GÜNGÖR(1) BAROSENAL

Av. Murat ÜNAL (1) Kendi Kalesine Av. H. Batuhan DİNÇ(1) Kendi kalesine Samet YILMAZ(2) Rıza ÖZALAN (1)
 TURHAL ADLİYE

A GRUBU     Maç Sayısı     Atılan Gol     Yenilen Gol             Averaj         PUAN
BARO JUNİORS         2         16          3             +13             6
BAROSENAL         2         10         13             -3             3
TURHAL ADLİYE         2         6         16             -10             0

BORDO BAROLULAR 8 -1 ESCOBARO

Turnuvanın erken finali olarak geçmesini beklediğimiz maç, erken emeklilik ile sonuçlandı. Bir Önceki Turnuvanın Şampiyon takımı Escobaro’ nun halini Pablo ESCOBAR Allahtan görmedi. Kendisi sağ olup, bu maçı izleseydi büyük ihtimalle birkaç milyon dolar yakarak, halı sahada ter dökmeyen Escobaro oyuncularının alev almasını sağlardı. Bizce oyuncular turnuvadan elenmelerine üzülmeyip, bu durumun oluşmaması nedeni ile mutlu olmalılar.
                   Maç veteran yetenek Av. Emre DEMİREL’in asist amaçlı attığı uzun topu İsmail ÇİPE lakaplı  Kaleci Sinan GÜRSES’in boşa çıkarak( arçelikte olabilir) topun ağlara gitmesini sağlaması ile Bordo Barolular’ın 1-0 üstünlüğü ile başladı. Golden sonra hakeme faul itirazında bulunan kaleci Sinan GÜRSES’in talebi, Halı Sahada bulunan Var sisteminde ki tv nin tüplü ve 35 ekran olması nedeni ile pozisyonların çözümlerinin imkansız olduğu gerekçe gösterilerek  hakem tarafından red edildi. Zaten kırılmaya müsait olan narin Escobaro takımı bu golü yedikten hemen sonra havlu attı. Tribünler de Ünlü Organizatör Av. Hakan ARSLAN’ın çalmaya başladığı “Şıkı Şıkı baba “ şarkısını duyan Bordo Barolular oyuncuları minibüse çullanır gibi rakip takımın üstüne çullandı. Av. Salih ÇOLAK ve Av. Erkan PARAY’ın  golleri de gelince altılının tutmaması için hiçbir neden kalmamıştı. Av. Eşref Sabri SUSOY bir jokey edası ile at sürermiş gibi sürekli rakibin üzerine top sürdü.Oynamak istediği zaman izlemek için para verilecek önemli birkaç figürden biri kendileri,umarım aynı performansı Türkiye Şampiyonası elemelerinde Baro milli Takımında da gösterirler.
                   Av. Erkan PARAY müthiş performansı ile 2050 Baro Futbol turnuvasın da bile yıldız olacak kadar genç olduğunu herkese kanıtladı. Bir Ajda PEKKAN, bir Av. Erkan PARAY gençlik ile kutsanmış süper starlar olarak ülke tarihindeki yerlerini alacaklar. Av. Bilgehan TAÇ kendisine top gelmemesi nedeni ile efkarlanarak bir ara kalede dumanlandı.Bunu görüp , takım arkadaşının haline üzülen Av. Ahmet SARGIN ve Av. Emre DEMİREL bir iki pozisyonda rakibin şut çekmesine izin vererek Av. Bilgehan TAÇ’ın mutlu olmasını ve Tekel ürünlerinden uzaklaşmasını sağladılar.İlk Yarı Bordo Barolular’ın 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.
                   İkinci Yarı Aile Mahkemesi Hakimi Sayın İlhan FIRAT’ ın golü ile Bordo Baroluların Gol duruşmasına ara vermesiyle başladı. Fakat bu ara fazla sürmedi. Escobaro’ da mücadele etmek isteyen sadece iki isim vardı. Av. Muzaffer Batuhan KURTUL ve Baro personeli Sefa SÖYLEMEZ rakibin ataklarına direnen isimlerdi. Onlara orta saha yerine sağ bek oynamak zorunda kalan Av. Mustafa Emre GÜLSOY bu pozisyona alışamaması nedeni ile eşlik edemedi.Av. Hasan Meriç KAPLAN yine sakattı. Halı sahanın etrafının kapalı olması nedeni ile rüzgar almadığını öne süren otoriteler oyuncunun neden sakatlandığına anlam veremediler. Av. Yakup Yasin BOZBEY teknik olarak çok iyi ama top rakip te iken 70’lik bir lawyer edası ile saha da gezindi durdu. Av. İsmet İLTER’ de takımda mülteci konumundaydı. Bir çok pozisyonda pas alamayan oyuncu dil sorunu nedeni ile kendini izah edemedi. Hal böyle olunca farkın artması da kaçınılmaz oldu. Av. Uğur GÜNDÜZ defanstaki sağlam oyununun üzerine ileri çıkıp, rakipleri arasında slalom yaparak topu ağlara göndermeyi başardı. Kendisini Baro Kış Olimpiyatlarında, Kayak dalında Yıldız Dağında görmeyi dört gözle bekliyoruz. Av. Ali Haydar PEHLİVAN ikinci yarı oyuna girse de güreş çoktan bitmişti. Yağ fiyatlarından yakınan Sayın PEHLİVAN sürdüğü yağlarından da boşa gitmesi nedeni ile maç sonu teknik ekipten yakındı durdu. Ünlü Müzisyen Av. İbrahim ERDİ YILAR’ da maça ikinci yarı dahil olan bir diğer isimdi. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dalında bir çok başarıya imza atan yıldız sol bekte de gayet iyiydi. Av. Emre DEMİREL’ de Av. Erkan PARAY gibi yıllar geçtikçe daha da üstüne koyan, fakat boyu uzamayan bir diğer isimdi. Defansta rakiplerine göz açtırmayan oyuncu güzel oyununu tesadüfi bir golle de süslemeyi bildi.Veya rakip kalecinin hesabına yatırılan bir bağışta olabilir, bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Maç  8 -1  sona ererken Bordo barolular yarı finale, Escobaro’ da Kolombiya dağlarına doğru yükseldi.

Goller:  Av. Salih ÇOLAK (3) Av. Erkan PARAY (2) Av. E. Sabri SUSOY(1) Av. Uğur GÜNDÜZ(1) Av. Emre DEMİREL(1)
BORDO BAROLULAR

Hakim İlhan FIRAT (1)  ESCOBARO

A GRUBU     Maç Sayısı         Atılan Gol         Yenilen Gol             Averaj         PUAN
BORDO BAROLULAR             2             18             2             +16             6
ESCOBARO             2             10             9             +1             3
ZİLE GÜCÜ             2             2             19             -17             0

ERBAA NEW YORK HAV HAVS  6-0   EREKSPOR

3. Haftanın kapanışı Erbaa derbisi ile oldu. Maçın Erbaa ilçemiz de olması nedeni ile Erbaa Muhabirimiz Fatih YEŞERSİN’in yorumlarına güvenmek durumundayız.
       Erbaa’dan aktarıyoruz.

Hakem Emrullah ÇÖRDÜK’ ün düdüğü ile  maç başlamış.
Maçın  başında iki takım birbirine üstünlük kurmaya çalışmış.Av. Uygar Semih ŞETBETÇİ’nin şutu kale direğini dövmüş.
Bu pozisyonda ki Kasten Yaralama görmezden gelinmiş. Av.Ahmet ÇAPKIN  topu 90’a atarak örümcek ağlarını alarak takımını 1-0 öne geçirmiş. Ara ara Av. Mustafa ÇOLAK uzaklardan kaleyi yoklamış. Av. Mustafa Alpaslan DEMİR halı sahaların Kenan abisi olarak skoru 2-0 yapmış. Av.Mustafa YILMAZ arkaya atılan tüm topları kesmiş.Toplarının kesildiğini gören Halı saha sahipleri ekstra ücret talep etmiş.Erekspor adına İlk yarının parlak ismi Oğuzhan YENAL’ın  gücü göz kamaştırıyormuş lakin diğerlerinin performansı  çok iyi değilmiş. Av. M.Alpaslan DEMİR’in  bir şutu var kale direğinde patlamış, kale yıkılacak sanmışlar. İlk yarı 2-0 bitmiş.

İkinci yarı Av.Mikail ALTINTAŞ ile Av. Stj.Safa  AYTAÇ değişikliği ile başlamış. Av. Mustafa YILMAZ çok güzel serbest vuruş kullanmış  top  90 a gitmek üzereyken defans müdahele etmiş.Tabi bunun nasıl olduğunu çözemedik, neyse devam ediyoruz. İkinci yarının ortasında  Av.Mustafa Soğan ile Av. Recep USLU değişikliği olmuş. İlk yarının 20 dakikasından sonra Erekspor’un  kondisyonu düşmüş. Fakat biz ikinci yarıdayız. Neyse tüm imkansızlıklara rağmen devam ediyoruz. Değişiklikten sonra takımın dizilişi de değişmiş ve Erbaa New York Haw Havs üst üste goller bulmuş.
                Sert müdahaleler olsa da centilmence bir maç olmuş  hakem devam eden İcra dosyaları nedeni ile taraflara kart göstermekten imtina etmiş. Av. Sefa AYTAÇ fiziğini iyi kullanmış ve Av.M. Alpaslan DEMİR’le  omuz omuza mücadelesinde  Av.M.Alpaslan DEMİR’i  pazara göndermiş. Pazarda ki fiyatları gören oyuncu soluğu tekrar halı saha da almak zorunda kalmış.Av.  Mustafa SOĞAN’ın  anlamsız bir heyecanı varmış  topu ayağına dolandırıp, Sabri Sarıoğlu gibi kendi kendine çalım atıyormuş, bu heyecanın arkasında  seyircilerin arasında hemcinsi olmayan destekçilerinin  olması varmış. Av. Mustafa YILMAZ defansta bir savaşçı gibiymiş.Av. Uygar Semih ŞETBETÇİ rakibinin aksine gezinip durmuş
Av. Furkan URGANCI 3 asist ve bir gol ile göz doldurmuş. Tribündekiler hüngür hüngür ağlamaya başlamışlar.
Kaleci  Mesut ŞENTÜRK Turnuvayı gol yemeden sürdürüyormuş, Ramazandan önce orucunu bozacak mı göreceğiz.
Av. Mustafa ÖZYURT gözlüklerini çıkardıktan sonra rakip kaleyi daha iyi görmeye başlamış. Maçın son 10 dakikasında NEW YORK HAWS HAVS takımı oyuncu değişikliği yapmak istemiş lakin Av. Mustafa VANLI’nın  Kösele ayakkabı ve paltosu ile maça girme isteği, takımların ortak kararıyla red edilmiş. Baştan sona Erbaa New York Hav HAVS’ın üstünlüğü ile giden mücadele 6-0 sona ermiş.

Maça Erbaa Avukatlarından yoğun ilgi varmış. Sahanın içinde ne kadar futbol oynansa da seyirciler arasında da  büyük rekabet varmış, bir an olsun takımlardan  desteklerini esirgemeyen  taraftarlar arasında bulunan Av. Mustafa KÖK geçmişte olan turnuvada Görünüşe Aldanma takımına atıfta bulunarak, “ Bizi yaşlı diye takıma almıyordunuz ne oldu gençlere yeniliyorsunuz” diye maç boyunca Erekspor oyuncularına  psikolojik baskı yapmış. Biz Erbaa Muhabirimizin yalancısıyız.
                   Baro Personeli Fatih YEŞERSİN Erbaa’dan bildirdi.

Goller: Av. Ahmet ÇAPKIN (2) Av. Mustafa Alpaslan DEMİR(2) Av. Recep USLU(1) Av. Furkan URGANCI (1)

ERBAA NEW YORK HAV HAVS

ERBAA NEW YORK HAV HAVS         2             7             0                 +7             6
TOKAT CBS         2             7             3                 +4             3