10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Anayasa ile güvence altına alınmış olan haberleşme hürriyetinin, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında gazeteciler önemli görevler ifa etmektedirler.

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın kuruluşları, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkân sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirdiğini görmekteyiz.

Bu derece önemli görevleri ifa eden gazetecilik mesleğinin temelinde doğruluk, güvenilirlik ve fedakârlık vardır. Gazeteci meydana gelen olaylar hakkında bilgi verirken, yanlışa düşmeden, tarafsızlığını kaybetmeden hızlı bir şekilde haberi vermelidir. Bu yüzden habercilik, büyük birikim ve kabiliyeti gerektirir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın bir milletin müşterek sesidir" ilkesinden hareketle görevlerini büyük bir özveri, fedakârlık ve hassasiyetle devam ettiren, takdire şayan çalışmalara imza atan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederiz.

TOKAT BARO BAŞKANLIĞI

09.01.2019 16:29:00