8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır.

Dünyada ve ülkemizde, demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları mücadelesinde mesafeler alınmaktadır.

Günümüzde, bilim, sanat, spor ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren Türk kadını geleceğimiz için en önemli güvencedir. Bu olumlu gelişmelere rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın hak ve özgürlükleri konusunda yaşanan bazı sıkıntıları da göz ardı etmemiz mümkün değildir.

Kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleri ile mücadele konusunda, yasal düzenlemeler ile birlikte, toplumun her kesiminin özellikle Baroların ve Sivil Toplum kuruluşlarının katkısı önem taşımaktadır.

Kadınlarımız, hayatın her alanında haksızlıklar karşısında yalnız olmadıklarını bilmeli ve hukuksal platformda haklarını aramalıdırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Av. Faruk BOSTANCI

TOKAT BARO BAŞKANI