Logo
ADLİ YIL BASIN AÇIKLAMASI
Yeni Adli Yılın; Dünyaya, Ülkemize ve vatandaşlarımıza, adalet, barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Avukat, Hakim, Savcı ve diğer çalışanlarıyla yargı organı; devletimizin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa etmektedir.

Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan güven de güçlenecektir. Adaletin güçlü olduğu yerde, Devlet de insan da güçlüdür.

Biz; Avukatlar ve Barolar olarak BAĞIMSIZ ve ADİL YARGININ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN, İNSAN HAKLARINA SAYGININ, HAKKIN ve ADALETİN TARAFINDAYIZ.

Yeni adli yıla Tokat ve Erbaa’da yapılan adliye binalarımız ile giriyoruz. Yeni adliye binaları yapımı için çaba gösteren önceki dönemlerde görev yapan Cumhuriyet Başsavcılarımız ve bir yıldır adliyemizde görev yapan Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyoruz.

Önceki yıllarda Turhal adliyesinde kullanılmakta olan pilot icra uygulaması, Tokat ve Erbaa adliyelerinde de uygulanmaya başlayacaktır.

Yeni Adli Yılın; Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; hukuki güvenliğe, hızlı, adil, bağımsız ve tarafsız bir yargıya vesile olmasını temenni ediyor,Adaletin tesisi için fedakârca görev yapan; başta yargının asli kurucu unsuru olan değerli meslektaşlarım, saygıdeğer hakim ve savcılarımız olmak üzere, tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyor,

Görevi başında ya da görevinden ötürü Şehit olan tüm meslektaşlarımızı, yargı mensuplarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

TOKAT BARO BAŞKANLIĞI
03.09.2018 14:53:00