Logo
Av. Sadık DOĞRU Halı Saha Futbol Turnuvası Yarı Final Sonuçları
YARI FİNAL

GAME OF THE BARO 5-4 ERBAA BI - FUTBOL ( PENALTILARLA )
BORDO BAROLULAR  10 – 2 BARO JUNİORS

GAME OF THE BARO  5- 4 ERBAA BI- FUTBOL (PENALTILARLA)

       Turnuvanın yarı final ilk maçını anlatmaya kelimeler, cümleler, paragraflar, makaleler , romanlar, ansiklopediler, kitabeler ve yazıtlar yetersiz kalır. Baro Futbol tarihine geçecek bir  maç yaşandı. 100 yıla yakınlık tarihi olan Tokat Barosu daha önce böyle bir mücadele görmedi. Maçtan önce neredeyse tüm futbol otoriteri tarafından maçın ve turnuvanın favorisi görülen Erbaa Bı- Futbol süvarileri karşılarında 7 Ispartalı buldu. Game Of The Baro uzatmalar ile 70 dakika boyunca süren mücadelede kalesini topa, tüfeğe, tanka, helikopter ile F-16 savaş uçaklarına kapatan ve yeni savaş teknolojisi olarak tarihte ilk kez yerini alacak pis Paşa savunmasını icad etti. Bu savunma sistemi başta Yerli üretim Siha ve İha modelleri ile Dünya Silah ve Savunma Sanayisin de  öne çıkan Baykar Şirketi ve Yönetim kurulu başkanı Selçuk BAYRAKTAR’ ın ilgisini çekerse ülkemize bir katma değer yaratıp, dış borcumuzun silinmesinde de önemli bir katkı sağlayacak mı ? Yakında göreceğiz.
        Maça Erbaa Bı- Futbol hücum ağırlıklı saldırarak başladı. Fakat Game Of The Baro’ nun Teknik Direktör Oyuncusu Baro personeli Mücahit ÖZDEMİR’ in hain tuzağından bihaberlerdi. Askerliği sırasında  tüm denemeleri sonucu, 25 metre mesafeden hedefi  vuramamasına rağmen, 7. Kolordu Komutanın koruması olarak  görev yapan oyuncu, bu maçtaki taktiğini geçmişin mirasından alıyordu. Askerdeyken nasıl paşa koruması olduğunu idrak edemeyen oyuncunun bir izin gününde, karargahın bahçesinde, Isaac Newton’un bir ağacın altında doğanın gücünü düşünürken, başına elma düşmesine benzer bir senaryo ile aydınlanma yaşaması ve Paşa Koruması olmasında diğer korumalar gibi sadece boyunun uzun olmasının ana etken olduğu ve olası bir saldırıda bu 10 uzun adamın komutanın etrafının sarması ile kurşunların zaten paşaya isabet edemeyeceğini, bir elmadan dayak yiyerek yıllar önce anlayan düşünür aslında bu maçın kaderini o gün değiştirmişti. Maça bu taktikle 7 uzun adamla savunma yaparak başlayan ekip, rakibin şutlarını ördüğü etten duvarda eritti. Erbaa Bı- Futbol hücumcuları Av. Kürşat BOZKURT ve Av. Mustafa Alparslan DEMİR klas hareketlerle rakibin üzerine gitmeyi deneseler de defansta Av. Ali Haydar PEHLİVAN önderliğinde ki ara sıra Uzakdoğu sporlarından örnekler veren sert savunmaya maruz kaldılar. Bu taktiğe topu kanatlara yayarak Av. Ahmet ÇAPKIN ve Av. Alperen ÜNAL ile oyunu genişletmeye çalışan Erbaa Bı- Futbol Game Of The Baro kalesine şutlar atmaya başlasa da Askerden bir gün önce gelen Bedelli Komando Kaleci Av. Muzaffer Batuhan KURTUL takımını bir çok benzer pozisyonda gol yemekten kurtararak, maçın kahramanlarının ilk sırasına adını altın harflerle yazdırdı.
        Maçın ilk yarısında Av. Yakup Yasin BOZBEY’ i rakip defansın ortasında Serengeti Ceylanları gibi yem olarak bırakan Game Of The Baro, birkaç pozisyonda Erbaa defansının arkasına kaçan Ceylan Forvetinin Kaleci Av. Stj. Erdal BOZKURT’ un Aslan yelelerine maruz kalması sonucu canını zor kurtarması nedeni ile gol atmayı başaramadı. Sıcak havanın etkisi ile halı sahanın saunaya dönüşmesi iki takım oyuncularının da tempolarının düşmesine ve oyunun yavaşlamasına neden oldu. Fakat iki takımda kutlanmaya değer bir mücadele örneği gösterdi. Genç hakemin bile maçın uzun sürmesi nedeni ile Niksar Ayvaz sularından bir koli içerek rahatlamaya çalıştığı anlar kameramızdan kaçmadı.
        Maçın ikinci yarısın da yorgunluk ve finale kalma motivasyonu iki takım oyuncuları arasında ara sıra gerginlikler yaşanmasına neden oldu. Bu anların yaşanmasını normal karşılıyor ve maç sonu birbirlerini tebrik eden oyuncuları ayakta alkışlıyoruz. Bir pozisyonda rakip oyuncu adını yaşlılık nedeni ile hatırlayamadığımız Av. ………..’ yi tutamayıp, faul yapan Baro personeli Sefa SÖYLEMEZ’ sarı kart görünce taktik gereği oyundan atılmasın diye tribünlere dinlenmeye, Av. Kamuran Buğra TÜYÜN’ de sahaya daldı. Takımını driplingleri nedeni ile birkaç pozisyonda rahatlatan oyuncu, bir pozisyonda aşırı özgüveni nedeni ile topu kaptırınca az daha takımının gol yemesine neden oluyordu ki devreye yine Komando Kaleci Av. Muzaffer Batuhan KURTUL girdi ve rakibin ayaklarının üzerine kendini atarak kaburgasından sakatlanarak gazi ünvanını aldı ama yine de gole izin vermedi. Av. Osman DİRİL bu hafta tribünlerde kendisini heyecanlandıran bir taraftar olmadığı için sakin ve rahat oynadı. Bu rahatlık ona yaramış gözüktü. Erol Taş kalpli teknik ekibi finalde yine bu taktiği mi belirleyecek?  ve ya sevenleri ayırmaya bir hafta daha izin vermeyip, riske mi girecek ? önümüzde ki cumartesi bu sorulara yanıt alacağız. Erbaa Bı – Futbol’ da defansın hakimi olan Av. Stj. Saadettin CÖMERT’ in bu performansını izleyen Adalet Bakanlığı Scoutları onu beğenerek transfer listelerine almışlardı. Geçen Cuma kap bildirimi geldi ve Saadettin CÖMERT Hakim – Savcı adaylığı sınavını kazanarak şehrimizi Şampiyonlar liginde temsil etme şansı yakaladı. Bu başarısından dolayı kendisini kutluyor, Baro Milli takımının da bir stoper kaybetmesine belli etmeden üzülüyoruz. Efsane mücadele de sahaya alın teri benzeri bir çok ter döken Erbaa Bı- Futbol Oyuncuları Av. Stj. Erdal BOZKURT, Av. Mustafa Alparslan DEMİR, Av. Ahmet ÇAPKIN, Av. Kürşat BOZKURT, Av. Stj. Saadettin CÖMERT, Av. Alperen ÜNAL, Av. Furkan URGANCI ile Game Of The Baro oyuncuları Av. Muzaffer Batuhan KURTUL, Av. Ali Haydar PEHLİVAN, Av. Osman DİRİL, Av. Yakup Yasin BOZBEY, Av. Kamuran Buğra TÜYÜN ,Adli Personel Ahmet Hünkar KART ve Baro personelleri Mücahit ÖZDEMİR ve Sefa SÖYLEMEZ’ i baro tarihine geçen bu mücadele için tebrik ediyor ve bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz. Baştan sona uzatmalar ile 70 dakika 0-0 biten mücadelede penaltılar da rakibini 5-4 mağlup eden Game Of The Baro finale çıkmaya hak kazanan takım oldu.

GOLLER: ? 


BORDO BAROLULAR  10 – 2 BARO JUNIORS

        Yarı finalin ikinci müsabakasın da Bordo Barolular ile Baro Junıors karşı karşıya geldi. Hakem daha düdüğünü çalmadan Bordo Barolular öne geçti. Av. Ahmet SARGIN’ın orta yapma niyeti ile vurduğu topu, aklı Arabuluculuk eğitiminde kalan Av. Eren GÜNEŞ, bir arabulucuya yakışır üslupla, nezaketli davranıp, filelere gönderince Junıors maça yenik başlamak zorunda kaldı. Kadrosunda birçok yıldızı barındıran Bordo Baroluların maçı farka götüreceğini düşünen herkes ilerleyen dakikalar da yanıldığını görecekti. Daha sonrasında da aslında yanılmadıklarını da anlayacaklardı.
        Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU ve Av. Samet ALTUNER ile mağlubiyete isyan eden Junıors’ ın golü Adliye personeli Bahadır AL ile bulması manidardı. Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU’ nun hırsına yenik düşerek gördüğü sarı kart sonrası moral bulan Bordo Barolular Av. Salih ÇOLAK ’ın golü ile tekrar öne geçti. Bu gole ceza sahası dışından çektiği şık şutla cevap veren BEKTAŞOĞLU takımına beraberliği getiren isim oldu. Ama bunu yapmasa idi takımları adına daha mı iyi olurdu hiç bilemeyeceğiz.
Beraberliği yakalayan Junıors oyuncuları bir anda ne oldum delisi olup, rakip üzerine saldırmaya başladı. Bu saldırılardan birinde rakip kaleye 5 kişi gidince, Bordo Barolular tarafından pusuya düşürülüp, Niyazi olmayı başardılar. Av. Uğur GÜNDÜZ kontra atakta 5 saniye içinde, kendi defansından rakip filelere gol olarak girmeyi başarınca, Türkiye Olimpiyat Komitesinden Ballıdere Köyü Muhtarlığına çağrı tebligatı yapıldı. İlk yarının Kahramanlarından biri de Bordo Barolular Kalecisi Av. Bilgehan TAÇ’tı. Takımının sıcak nedeni ile maça giremediği anlarda, rakibin şutlarını Battal Gazi’ nin Oğlu gibi pençelerinde eriten kaleci, Bizanslı Komutan Antuan’ dan intikam alırcasına kalesinde devleşti.Maçın ilk yarısı Bordo Barolular’ ın 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.
        Bordo Barolular devre arası su ve tütün takviyesi alınca maçın ikinci yarısına hızlı bir giriş yaptılar. Old Yıldız Av. Emre DEMİREL’ in kimseyi şaşırtmayarak sinirlenmesi, Bordo Barolular’ ın uyanmasında ki bir diğer unsurdu. Yaşlı yıldızlarının kendisini parçaladığını gören ekip, karşı kaleyi Haziran’ da Gol yağmuruna tuttu. İlk yarı Kıbrıs gezisi yaparcasına saha da dolaşan Av. Eşref Sabri SUSOY, maalesef Tokat’ ta olduğunu anlayınca, kaderine isyanını şut çekerek ifade etmeye çalıştı. Av. İbrahim Erdi YILAR bu hafta gayet iyi gidiyordu, fakat ayağına bir darbe alan oyuncuya nazar değdi ve sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik Direktörleri Av. Doğan Berk AKTAŞ’ ın yanlış taktiği sonucu, o ana kadar takımının en iyi defans oyuncusu olan Av. Mustafa Emre GÜLSOY’ u oyundan çıkarıp, yerine hücum oyuncusu  Av. Furkan BAYRAM’ ı alması Bordo Barolular için pastanın üstünde ki çilek oldu ve onlarda afiyetle yediler. Av. Mahir TELLİ saha da dolaşmakta mahir, rakibe pres yapmakta zahirdi. Yakında olacak düğünü nedeni ile takımını yarı yolda bırakıp, tribünlerden destek verme imajına bürünen Av. Ömer Faruk DOĞANÖZ, hiç susmadı ve içindeki vicdan azabını dışarı vurdu. Av. Samet ALTUNER iyi oynadı fakat çektiği şutların kaleye bulma oranı, sayısal loto’da ikramiye çıkma oranı ile aynı olunca gol bulamadı.
        Av. Ahmet SARGIN uzaktan çektiği şutlar ile Roberto CARLOS efekti yarattı.Takımı adına 2 gol atan oyuncu, bir defans oyuncusundan alınabilecek maksimum faydayı verdi. Bordo Barolularda Av. Eşref Sabri SUSOY, Av. Salih ÇOLAK ve Av. Uğur GÜNDÜZ’ den oluşan ileri üçlü, zamanının Los Galacticos etkisi yaratan Real Madrid hücum hattı gibi rakiplerine acımadan devam ediyor. Av. Salih ÇOLAK maalesef yine finale kalmadan Gol Krallığını garantiledi. Golcü oyuncuya birçok Suriye ekibinden teklif geldiği ve önümüzde ki sene kariyerini Halep Barosunda sürdürmeye karar verdiği gelen bilgiler arasında. Maçın sonlarına doğru oyuna giren Av. İsmail Fehmi YASAR şarap gibi yıllandıkça, yıllanıyor. Fakat Şarap içmenin günah olması nedeni ile kendisine Maşallah dememizi isteyeceğini bildiğimizden önceki cümleyi kaale almamanızı rica ediyoruz.
Bordo Barolular garip rakibine acımayarak 10 gol attı ve finale yükseldi. Baro Junıors yönetimi ise takıma kayyum atanmasını bekleyip, seneye Baro Junıors FK. olarak turnuvaya katılacaklarını bildirdi. Bu bildirime isyan eden oyuncular ödenmemiş maaşlarının olduğunu ve Cuma namazı sonrası cami, cami dolaşıp, el açtıklarını beyan ederek, önce arabulucuya anlaşamazlarsa dava yoluna gideceklerini kamuoyuna açıkladılar. Finalde görüşmek üzere.

Goller: Av. Uğur GÜNDÜZ (4) Av. Salih ÇOLAK(3) Av. Ahmet SARGIN(2)
 Av. Eşref Sabri SUSOY(1) BORDO BAROLULAR

Bahadır AL (1) Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU(1)  BARO JUNIORS




   
05.06.2023 10:56:14

RESİM GALERİSİ