Baro Başkanımız Av. Faruk BOSTANCI'dan Engelliler Günü Mesajı

Bugün tüm dünyada 3 Aralık Engelliler Günü. Bu anlamlı günle ilgili Baro Başkanımız Av. Faruk BOSTANCI mesaj yayınladı. BOSTANCI mesajında;

Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlaması gerekmektedir. WHO'ya göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor. Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 milyon kişi engelli.

Engellilerin herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğinin görmezden gelinerek sadece 1 gün için gazete, tv ve kamuoyunda gündeme getirilmemeli. Engellilik, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmayıp, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.
Engellilere sahip çıkmanın, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmanın herkesin görevleri arasındadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk'ün de belirttikleri gibi 'Toplumların uygarlık düzeyi, engellilere verdiği değerle ölçülmektedir'. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Artık dünyada engelli vatandaşlarını mutlu edebilmeyi başaran yerlerde kalkınma hamlesini başarıyla tamamlamış yerler olarak kabul ediliyor. Ülkemizde de engelli vatandaşların sorunları ve çözümleri konusunda devletin yanında, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızın da yoğun gayret göstermeleri gerekir.
12.10.2011 21:53:00