Logo
Baro Başkanımızın 2011 Yılı Değerlendirmesi ve Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Kıymetli hemşehrilerim,Basınımızın çok değerli temsilcileri;

Yaşadığımız acı tatlı anıları ile koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Tabiî ki her başlangıcın bir sonu olacaktır. Tıpkı insan hayatında olduğu gibi.

Ama önemli olan başlangıç ile son arasında hatırı sayılır, hatırlanabilecek olumlu adımlar atmak, güzel işler başarabilmektir.

İşte bizde göreve geldiğimiz 16.10.2010 tarihinden bu yana hep bu inanç ile çalıştık. 2011 yılını baştan sona Baromuz adına hep olumlu ve biri diğerinden daima önde adımlar ile doldurmuş olmaktan mutluluk ve gurur duymaktayız.

2011 yılı içerisinde yaptıklarımızı, başta Sayın Valimiz Şerif Yılmaz olmak üzere ilimizdeki tüm yetkililerimizin ,değerli hemşehrilerimizin ve siz değerli basın yayın organlarının verdiği güç ve destekle başardık. Hep birlikte tek vücut olmanın en güzel örneklerini verdik.

- Baromuzu yaptığımız ziyaretler ve yapılan ziyaretlerde siz değerli basın mensuplarının da şahit olduğu üzere anlatma imkanı bulduk.

- “Kitabını Okuyabilir miyim?” kampanyasında Sayın Valimiz Şerif YILMAZ’ ın öncülüğü ile topladığımız 2000 civarında kitabı, ihtiyaç sahibi okullarımıza ulaştırdık.

- Oyuncağa eli değmeyerek, vitrin camlarından bakarak, onları tanımaya çalışan miniklerin topladığımız oyuncaklarla buluşmasına vesile olduk.

- Ülkemizde ilk kez bir Baro tarafından Halk Ozanı Aşık Veysel’ i oğlu Bahri ŞATIROĞLU’ nun katılımı ile düzenlenen “Bir Türküdür Anadolu” programına ev sahipliği yaparak anarken bir kez daha anımsadık, “ Uzun ince bir yolda gündüz gece gittiğimizi”

- Her yıl olduğu gibi bu yılda 5 Nisan Avukatlar gününü düzenlediğimiz kokteyl ve akşamındaki yemekle Baromuza yakışır bir şekilde kutladık.

Adli Yıl açılışında tüm yargı mensuplarının katılımları ile düzenlenen kokteyllere merkez ve ilçelerimizde ev sahipliği yaptık.

- Mayıs 2011’ i sadece bizim için değil, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Giresun, Çankırı, Erzincan, Düzce, Kastamonu ve Sivas Baroları için de unutulmaz kılan; dostluk, kardeşlik duygularının ön plana çıktığı unutulmaz hatıraların yaşandığı Karadeniz ve Bölge Baroları Futbol Turnuvasını düzenledik.

Turnuva sonunda şampiyon olmak kadar, bu büyük organizasyonu yüzümüzün akıyla gerçekleştirmek de bize ayrı bir mutluluk vermiştir.

Bu vesile ile aynı sene içinde hem Niğde’ de hem de Tokat’ ta iki defa ayrı ayrı Bölge Şampiyonu olma başarısı göstermiş Futbol Takımımızı da bir kez daha kutlamak isterim.

Bu büyük organizasyonumuzda tüm imkanlarını seferber eden GOP Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin ve tüm seçkin ekibine, katılımcı tüm Barolar adına bir kez daha şükranlarımızı sunarız.

- Gazi Osman Paşa Üniversitesi öğretim görevlileri ile yapılan Futbol maçında Baromuz takımında Hakim ve Savcılarımızın Baromuz formasını giyerek yer alması Adliyemiz ile bütünleşmenin en anlamlı örneklerinden birisini oluşturmuştur.

- İlimizden ve tayinen ayrılan Hakim ve Savcılarımız için Baromuz Sosyal Tesislerinde ve ilçelerimizde veda programı düzenlenmiş, kendilerine ilimizde yargısal hizmetlere katkılarından ötürü teşekkür edilerek, Baromuz adına plaket takdim edilmiştir.

- Geleneksel hale gelen yaz pikniğimiz bu sene yine Niksar Çamiçi Yaylasında yapılmıştır.

- Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediğimiz Aşure Günümüze katılımın yüksek olması bizleri mutlu etmiştir.

- Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuz 2011 yılında da yaptığı çalışmalarla Baromuza olumlu katkılarını sürdürmüştür. 8 Mart Dünya Kadın Hakları günü dolayısıyla düzenlenen program, Kadına Karşı Şiddete Yönelik düzenlenen panellere katılım, kitap ve oyuncak toplama kampanyalarımız ile Van depreminde mağdur olan vatandaşlarımıza yönelik giyecek toplanması çalışmalarına etkin iştirak ve daha sayamadığımız pek çok çalışma.Bu noktada komisyonumuzun tüm üyelerine de Baromuz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

-2011 yılında Baromuza 26 yeni meslektaşımız stajını tamamlayıp yemin ederek dahil oldu.

Tabii ki Baroların temel görevi mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunacak girişimleri yapmaktır. Bu anlamda bölgesel veya ülke genelinde yapılan tüm toplantılara kimi zaman zor hava ve yol şartlarına rağmen katılmayı Baromuz adına sorumluluk bildik, en son 12- 13 Kasım 2011 tarihlerinde Ankara’ da Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen toplantıda Avukatlık yasasında yapılması gerekli değişiklik ve getirilmesi gerekli yeniliklere yönelik taleplerimiz diğer Baro Başkanlarınca da ilgi ile takip edilmiş ve Baromuza bu konuda tam destek verilmiştir.

Yine meslektaşlarımızın yeni yasal düzenlemelere daha iyi vakıf olabilmeleri için Türkiye Barolar Birliği tarafından Sivas’ ta düzenlenen toplantılara ücretsiz servis temin edilerek katılım sağlanmış, ilimiz ve ilçelerimizde ise ev sahipliğimizde beş defa yeni yürürlüğe giren Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nu tanıtım amaçlı seminer düzenlenmiştir.Ev sahipliğimizde düzenlenen seminerlere çevre illerden de katılımlar olmuştur.

Yine meslektaşlarımızın duruşmalarda zabıt yazılımlarını takip edebilmeleri amacıyla tüm adliyelerimizde duruşma salonlarındaki monitör eksiklikleri tamamlanmıştır.

Meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın duruşmaları daha rahat takip edebilmeleri ve kendilerine kolayca ulaşılabilmesi için Erbaa Adliyemizin ardından Tokat Merkez, Niksar ve Turhal Adliyelerimizde de duruşma çağrı ses sistemlerimizin kurulumu gerçekleştirilmiştir.

Tokat Merkez Adliyemizde meslektaşlarımızın arama noktalarında herhangi bir problemle karşılaşmaksızın Avukat Kimliklerini okutarak giriş yapmalarını sağlayan otomatik turnike geçiş sistemimiz faal hale getirilmiştir.

Tabîi ki teknik donanımların oluşturulmasında ve büyük ihtiyaç duyduğumuz toplu taşıma aracı niteliğindeki 2. aracımızın Baromuza kazandırılmasında, Baromuzdan hiçbir katkıyı esirgemeyen Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Avukat Vedat Ahsen COŞAR başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürü borç biliriz.

- Yılın unutulmazı tabiî ki Van ve çevresinde yaşadığımız deprem felaketidir. Onları yalnız bırakamazdık, bırakmadık da.

Aynı gün bir kaç saat içerisinde telefonla ulaştığımız Van ve Bitlis Baro Başkanlarımızın talepleri doğrultusunda kısa sürede meslektaşlarımızın katkıları ile topladığımız 40 koli kışlık giyeceği soğuk bir günde sıcak umutların yeniden yeşermesi için gönderdik Van ve Bitlis’ e.

- Yılın son ayı yeniden Ankara’ da idik. Geleceğe dair projelerimizi anlatmak , özelikle Avukatlık yasasında yapılacak olası değişiklikler ve yeniliklere dair fikirlerimizi ve taleplerimizi bir kez daha iletmek için.Bu çerçevede Sayıştay Başkanımız Sayın Dr.Recai AKYEL’ i, Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Avukat Vedat Ahsen COŞAR’ ı, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürümüz Sayın Yüksel HIZ’ı, Tokat Milletvekillerimiz Sayın Av. Zeyid ASLAN’ı,Sayın Dilek YÜKSEL’i, Sayın Dr. Orhan DÜZGÜN’ ü, Sayın Dr. Reşat DOĞRU’ yu, Çankırı Milletvekili Sayın İdris ŞAHİN’ i, Yozgat Milletvekili Sayın Yusuf BAŞER’i ve Sivas Milletvekili Sayın Hilmi BİLGİN’ i ziyaret ettik.

Saygıdeğer hemşehrilerim , değerli basın mensupları,

Sizlerin de gördüğü gibi bir yıl boyunca hep koştuk, hiç yürümedik. Sizlerden aldığımız güçle hiç yorulmadık. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de hep birlikte koşmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, çeşitli vesilelerle Baromuzdan ayrılan meslektaşlarımıza ve ilimizden ayrılan başta Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız olmak üzere tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Aramıza bu yıl içerisinde katılan veya naklen gelerek katılan meslektaşlarımız ile başta Hakim ve Savcılarımız olmak üzere tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına bir kez daha hoş geldiniz diyoruz. Evlilik birliği ile mutlu bir yuva kuran meslektaşlarımızı ve tüm hemşehrilerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Yıl içerisinde ailelerine doğumları ile mutluluk ve heyecan veren miniklere uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz.

Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm meslektaşlarımızın ve hemşehrilerimizin yakınlarına bir kez daha Alllah’ tan rahmet diliyoruz.

Ve tabii ki en büyük teşekkür yaşadığımız tüm bu anları kaydeden ve sadece ilimiz özelinde değil, tüm yurt genelinde duyulmasını sağlayan her davetimize gönülden icabet eden, bize destekleri ile hep güç ve şevk veren yazılı ve işitsel basın kuruluşlarımızın siz değerli vefakar ve cefakar basın mensuplarımızadır.

Değerli Basın Mensupları,

Öncelikle 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar

2012 yılında kaleminizle hep Tokatımızın başarı ve gelişimlerini duyuran haberler altına imza atmanızı ,

Yıl sonunda ajandamızın yapraklarını geriye doğru çevirdiğinizde üzüntü ve hüzne ve tabiî ki ayrılığa hiç rastlamamamız, 2012 yılının size ve tüm Tokatlı hemşehrilerimize ,sağlık, mutluluk, huzur dolu günler getirmesi dileği ile,

Baromuz bünyesinde nice uzun yılları birlikte aynı duygularla karşılamak arzusu ile,

Her şey gönlünüzce olsun.10.01.2012

Av. Faruk BOSTANCI

TOKAT BARO BAŞKANI
09.01.2012 18:52:00