Baromuz Sosyal Tesisleri Düzenlenen Törenle Açıldı.
Baromuz Sosyal Tesislerine Türkiye Barolar Birliği katkıları ile eklenen yeni bölümü, 14 Temmuz 2012 Cumartesi günü saat 18.00' de Tokat Valisi Şerif YILMAZ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen COŞAR, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Berra BESLER, Türkiye Barolar Birliği Saymanı Avukat Sitare SAĞSEN, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Celal ÜLGEN, Avukat Ahmet GÜREL,Tokat Milletvekilleri Avukat Zeyid ASLAN, Dr. Şükrü AYALAN, Dilek Yüksel, Tokat Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali ÖZKARA, Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK, GOP. Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan KARA, Baro Başkanlarımız, Daire Amirleri ile çok sayıda meslektaşlarımız ve hemşehrilerimizin katılımı ile hizmete açıldı. Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Baro Başkanımız Avukat Faruk BOSTANCI, Tesisin ikinci katını Tokat Barosu kaynaklarıyla 2009 yılında satın aldıklarını, günün ihtiyaçlarına göre tefriş ettiklerini ve 26 Haziran 2009 tarihinde hizmete açtıklarını kaydetti. Tokat Barosu Yönetim Kurulu’nun talebi ve Türkiye Barolar Birliği’nin Yönetim Kurulu olarak almış olduğu karar ve sağladıkları destekle birinci katıda satın aldıklarını belirten Baro Başkanımız bütün malzeme ve işçiliğini Tokat’ın yerel kaynaklarıyla karşılayarak her iki katı birbiriyle irtibatlandırdıklarını söyledi. Sağlamış oldukları maddi desteğin yanında İlimize teşrif ederek kendilerini yalnız bırakmadığı için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen COŞAR’a ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Kürsüye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Avukat Vedat Ahsen COŞAR, Tokat'a böyle bir tesisin kazandırılmasında katkı sağladıkları için mutlu olduğunu belirtti. Barolar Birliği Başkanımız, 'Türkiye Barolar Birliği olarak barolarımıza önemli katkılar yapıyoruz. Barolarımıza bu destekleri götürmek zorundayız. Barolar Birliği’nin güçlü olması baroların güçlü olmasına bağlı. Dolayısıyla bu tesislere verdiğimiz yardımlarımız ve desteklerimizle barolarımızın güçlenmesi bizleri sevindiriyor' diye konuştu. Baromuzun bütün faaliyetlerine yoğun mesailerine rağmen katılan ve her konuda desteklerini esirgemeyen ilimiz Valisi Sayın Şerif YILMAZ ise açılış töreninde yaptığı konuşmada,Tokat Barosu'nun Sosyal Tesislerinin bulunduğunu, ancak yeterli olmadığını söyledi. Baronun düzenlediği programlara katılmaya çalıştığını belirten Valimiz, 'Tokat Barosu’nun sadece avukatlara ve meslektaşlarına hitap eden bir baro değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk duyan, ilimizdeki birtakım projelerde yer alan bir baromuzdur. İnşallah bundan sonra daha geniş katılımlı toplantılarda kullanma imkanı bulacağız. Tokat Barosu'na sağladığı katkı nedeniyle Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar'a teşekkür ediyorum' diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek Tokat Barosu Sosyal Tesislerimizin açılışı yapıldı. Açılış törenimize çok sayıda yazılı, görsel ve işitsel yayım organlarına mensup basın mensubu katıldı ve canlı yayınlarla açılış törenimizin ilimiz ve ülkemiz genelindeki hemşehrilerimizi ve meslektaşlarımıza duyurulmasına vesile oldu.
Ayrıca açılış törenimize programlarının yoğunluğu nedeni ile katılamayan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Sayıştay Başkanımız Sayın Doç. Dr. Recai AKYEL olmak üzere Tokat Milletvekillerimiz Dr. Orhan DÜZGÜN ve Dr. Reşat DOĞRU ile çok sayıda Baro Başkanı ve il dışından davetlimiz gönderdikleri telgraf ve çiçeklerle hayırlı olsun temennilerini ilettiler.
16.07.2012 17:00:00