Logo
TOKAT ADLİYESİ VE TOKAT BARO BAŞKANLIĞINDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

31/03/2015 tarihinde İstanbul Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcımız Sayın Mehmet Selim KİRAZ görevi başında terör örgütü mensupları tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur.

Yargı Camiasının her bir mensubu gibi Tokat Adliyesi Yargı Mensupları olarak büyük bir acıyı yürekten hissetmekteyiz.

Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim KİRAZ' a yapılan saldırı, onun şahsında tüm Yargı Mensuplarına ve Yargı Çalışanlarına yapılan bir eylemdir.

Cumhuriyet savcımıza yönelik yapılan terör saldırısı, adaletin tecellisi için her türlü fedakarlıkla çalışan, hukukun üstünlüğüne inanan, yargı mensuplarına yönelik bir sindirme, bir göz dağı verme, korkutma girişimidir. Alçakça ve pervasızca yapılan bir saldırıdır.

Bu terör saldırısının arkasındaki zihniyeti biliyoruz. Bu zihniyet, insanlık suçu olan terör ile ulaşılmak istenilen kargaşa ve kaos ortamını hedeflemektedir. Yapılan her türlü terör saldırısı ile istenilen kargaşa ve kaos ortamına hukukun gerekleri yerine getirilerek fırsat verilmeyecektir. Yargı mensupları olarak, hukukun üstünlüğünün, hak ve adaletin sağlanması yönündeki kararlılığımız ve irademiz daha da güçlenmiştir.

Yapılan alçakça terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor, merhum şehidimize Allah'tan rahmet diliyor, şehidimizin bizlere emanet bıraktığı başta kederli ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına, çalışma arkadaşlarına, tüm Yargı Camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. 01/04/2015

TOKAT BARO BAŞKANLIĞI
01.04.2015 12:43:00

RESİM GALERİSİ