TOKATLI HUKUKÇULAR 3. KEZ BULUŞTULAR
Baromuz tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 'Tokatlı Hukukçular Buluşması' programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen programa, Tokat ilinde ve Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan Tokatlı bürokratlar, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Baro Başkanımız Av.Faruk Bostancı yaptı.

Açılış konuşmasında Baro Başkanımız Av. Faruk BOSTANCI; "Bugün Tokatlı Hukukçular Platformuna kayıtlı yaklaşık 770 tane mensubumuz var. İlkini yaptığımızda 515 mensubumuz vardı. İnşallah gelecek yıl hedef bin diyoruz. Düzenlemekte olan bu programdaki temel amacımız birbirini tanımayan hukukçu meslektaşlarımızın tanışması, birbirini tanıyan meslektaşlarımızın da tekrar bir araya gelip kaynaşması. Bizim Tokat Barosu olarak bu platforma ev sahipliği yapmamızda ki temel amacımız bu. Gördüğümüz kadarıyla amacımızın da gerçekleştiğini hep beraber görüyoruz" dedi.

Baro Başkanımız Av. Faruk Bostancı'nın konuşmasının ardından sırasıyla Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Aygün, Tokat Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Yiğitsoy, Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Avşar kısa bir konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından kürsüye panel moderatörü Yargıtay 13'üncü Ceza Daire Başkanı Vuslat Dirim, panelistler Yargıtay Tetkik Hakimi Birsen Elmas, Gebze Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan, Tokat Barosu Çocuk ve Kadın haklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Avukat Selma Karabulut Türker ve Adalet Müfettişi Onur Utku Sevim çağrıldı.

Yargıtay Tetkik Hakimi Birsen Elmas “Yargıtay Kararları Eşliğinde İddianamenin İadesi” konulu, Gebze Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan “AİHM Çalışma Şekli ve Başvuru Usulü” konusunda, Tokat Barosu Çocuk ve Kadın haklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Avukat Selma Karabulut Türker “Aile İçi Şiddet” konusunda ve Adalet Müfettişi Onur Utku Sevim “Adaletin Modern Anahtarı; Arabuluculuk” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panelin ardından Sulusokak, Taşhan’ın bulunduğu mini şehir turu gerçekleştirildi. İlk günün programı Öğretmenevi Ballıca Restaurant’ta gerçekleştirilen akşam yemeği ile son buldu.
16.05.2016 08:59:00